среда

19 ноября

2025 г.

Сообщить новость

19-Nov-2025 04:24 | МИР

Яйцям бракує клітковини: дієтологи назвали фрукт, який перетворить ваш білковий сніданок на ідеальну страву

Інф.

5463454546

Яйця вже давно стали основним продуктом сніданку, адже вони багаті на поживні речовини, є універсальними та навіть, коли ви маєте мало часу, їх можна приготувати за кілька хвилин. Про це пише Eating Well.

"Хоча тарілка смачних яєць допомагає вам досягти денної норми споживання білка, у вашому щоденному раціоні яєць бракує важливої поживної речовини - клітковини! На щастя, це легко виправити за допомогою простого вдосконалення", - запевняють у матеріалі. 

Експерти радять додавати до яєць авокадо. Попри те, що люди вважають фрукт джерелом здорових жирів, він також має джерело клітковини. 

Користь авокадо

Лише половина авокадо забезпечує 4-5 г клітковини. Почати день зі сніданку, який містить клітковину, додавши до нього авокадо, це розумний крок, адже мало хто з нас споживає рекомендовані 28-34 г клітковини на день. 

"Ця клітковина також корисна для здоров'я кишківника. Вона не тільки забезпечує нормальне травлення, але й, як показують дослідження, сприяє оздоровленню мікробіому кишківника", - підкреслюють у виданні.

Також авокадо є чудовим варіантом для вашого серця, адже воно багате на клітковину та мононенасичені жири, які корисні для серця. Ці обидві поживні речовини повʼязані з покращенням показників холестерину. 

"Дослідження показують, що споживання авокадо сприяє зниженню рівня холестерину ЛПНЩ (поганий холестерин - УНІАН)", - додала магістр наук, дієтолог, ліцензований дієтолог, сертифікований спеціаліст з харчування та фізичної підготовки Умо Каллінс.

Також авокадо стабілізує цукор в крові, тому важливо додавати його до сніданку. 

"Після їжі клітковина уповільнює перетравлювання вуглеводів, завдяки чому рівень цукру в крові підвищується більш стабільно, що краще для вашого енергетичного рівня та метаболічного здоров'я", - пояснюють в Eating Well.

Як смачно поєднати авокадо з яйцями?

Є багато способів зробити вашу страву смачною за допомогою авокадо. До прикладу, перетворіть яєчню з авокадо на сніданок, який можна буде їсти руками, зробивши цільнозернову тортилью.

"Для смаку і кольору додайте до яєчні подрібнені овочі, такі як гриби, перець і цибуля. Потім викладіть її в рол з нарізаним авокадо і сиром. Ви також можете спробувати рол з лососем у стилі бейгла з копченим лососем, авокадо, вершковим сиром і яєчнею", - рекомендують у публікації.

"Ви також можете приготувати миску для сніданку з авокадо і яйцями, розігрівши в мисці швидкий коричневий рис, кіноа або навіть вівсянку, а потім виклавши на неї яєчню, нарізане авокадо, сальсу і будь-які додаткові овочі на ваш вибір", - додала Каллінс. 

Більше новин читайте на наших інтернет-ресурсах:
Телеграм-канал  - Facebook  - Instagram.