19-Nov-2025 04:24 | МИР
Яйцям бракує клітковини: дієтологи назвали фрукт, який перетворить ваш білковий сніданок на ідеальну страву
Інф.
Яйця вже давно стали основним продуктом сніданку, адже вони багаті на поживні речовини, є універсальними та навіть, коли ви маєте мало часу, їх можна приготувати за кілька хвилин. Про це пише Eating Well.
"Хоча тарілка смачних яєць допомагає вам досягти денної норми споживання білка, у вашому щоденному раціоні яєць бракує важливої поживної речовини - клітковини! На щастя, це легко виправити за допомогою простого вдосконалення", - запевняють у матеріалі.
Експерти радять додавати до яєць авокадо. Попри те, що люди вважають фрукт джерелом здорових жирів, він також має джерело клітковини.
Користь авокадо
Лише половина авокадо забезпечує 4-5 г клітковини. Почати день зі сніданку, який містить клітковину, додавши до нього авокадо, це розумний крок, адже мало хто з нас споживає рекомендовані 28-34 г клітковини на день.
"Ця клітковина також корисна для здоров'я кишківника. Вона не тільки забезпечує нормальне травлення, але й, як показують дослідження, сприяє оздоровленню мікробіому кишківника", - підкреслюють у виданні.
Також авокадо є чудовим варіантом для вашого серця, адже воно багате на клітковину та мононенасичені жири, які корисні для серця. Ці обидві поживні речовини повʼязані з покращенням показників холестерину.
"Дослідження показують, що споживання авокадо сприяє зниженню рівня холестерину ЛПНЩ (поганий холестерин - УНІАН)", - додала магістр наук, дієтолог, ліцензований дієтолог, сертифікований спеціаліст з харчування та фізичної підготовки Умо Каллінс.
Також авокадо стабілізує цукор в крові, тому важливо додавати його до сніданку.
"Після їжі клітковина уповільнює перетравлювання вуглеводів, завдяки чому рівень цукру в крові підвищується більш стабільно, що краще для вашого енергетичного рівня та метаболічного здоров'я", - пояснюють в Eating Well.
Як смачно поєднати авокадо з яйцями?
Є багато способів зробити вашу страву смачною за допомогою авокадо. До прикладу, перетворіть яєчню з авокадо на сніданок, який можна буде їсти руками, зробивши цільнозернову тортилью.
"Для смаку і кольору додайте до яєчні подрібнені овочі, такі як гриби, перець і цибуля. Потім викладіть її в рол з нарізаним авокадо і сиром. Ви також можете спробувати рол з лососем у стилі бейгла з копченим лососем, авокадо, вершковим сиром і яєчнею", - рекомендують у публікації.
"Ви також можете приготувати миску для сніданку з авокадо і яйцями, розігрівши в мисці швидкий коричневий рис, кіноа або навіть вівсянку, а потім виклавши на неї яєчню, нарізане авокадо, сальсу і будь-які додаткові овочі на ваш вибір", - додала Каллінс.
Більше новин читайте на наших інтернет-ресурсах:
Телеграм-канал - Facebook - Instagram.
