10 листопада/ 04:08/ / СВІТ
Ідеальний перекус перед сном: чим корисне насіння гарбуза для гормонального здоров'я та рівня цукру
Інф.
Якщо ви хочете додати до своїх страв поживні речовини, то насіння гарбуза - це невеликий, але потужний інгредієнт, який слід споживати. Насіння гарбуза багате на корисні для серця жири, рослинні білки, клітковину та необхідні мінерали, а також широкий спектр науково підтверджених переваг для здоровʼя. Про це пише УНІАН з посиланням на Eating Well, яке назвало переваги такого продукту.
Може сприяти здоров'ю серця
Гарбузове насіння є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які відомі тим, що підвищують рівень холестерину HDL, що часто називають "хорошим", адже він виводить холестерин з крові й транспортує його до печінки, допомагаючи зменшити ризик серцевих захворювань.
Допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові
Гарбузове насіння багате на білок та клітковину, що допомагає запобігти різким стрибкам рівня цукру в крові. Завдяки цьому воно є чудовим варіантом перекусу для людей, які страждають на діабет, або тих, хто хоче уникнути енергетичного спаду.
Може сприяти кращому сну
Насіння гарбуза є гарним джерелом магнію - мінералу, який допомагає розслабити мʼязи та покращує якість сну. Крім того, воно містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає виробляти серотонін та мелатонін, що сприяють спокійному сну.
"Вони є чудовою закускою перед сном", - додала дієтолог Маггі Міхалчик.
Може сприяти здоров'ю гормональної системи
"Гарбузове насіння чудово підходить жінкам, оскільки є хорошим джерелом цинку, який сприяє здоров'ю гормональної системи, допомагаючи регулювати прогестерон. Воно також містить фітоестрогени, які можуть допомогти регулювати активність естрогену", - підкреслила вона.
Чи можна всім їсти гарбузове насіння?
Зазвичай гарбузове насіння більшість людей переносить добре та легко вводить у збалансований раціон.
"Однак якщо у вас алергія на насіння або певні проблеми з травленням, наприклад дивертикуліт, перед вживанням насіння варто проконсультуватися з лікарем", - зауважила Лорен Манакер, магістр наук, зареєстрований дієтолог, ліцензований клінічний експерт з харчування.
Водночас Міхалчик додала:
"Люди з проблемами травлення, які повинні дотримуватися дієти з низьким вмістом клітковини, повинні уникати гарбузового насіння або вживати його в помірних кількостях, щоб запобігти подальшим проблемам".
Манакер також попередила:
"Крім того, якщо ви купуєте фасоване насіння, звертайте увагу на додавання солі або ароматизаторів, які можуть містити додатковий натрій або небажані інгредієнти".
Більше новин читайте на наших інтернет-ресурсах:
Телеграм-канал - Facebook - Instagram.
