неділя

07 грудня

2025 р.

Надіслати новину

10 листопада/ 04:08/ / СВІТ

Ідеальний перекус перед сном: чим корисне насіння гарбуза для гормонального здоров'я та рівня цукру

Інф.

8980

Якщо ви хочете додати до своїх страв поживні речовини, то насіння гарбуза - це невеликий, але потужний інгредієнт, який слід споживати. Насіння гарбуза багате на корисні для серця жири, рослинні білки, клітковину та необхідні мінерали, а також широкий спектр науково підтверджених переваг для здоровʼя. Про це пише УНІАН з посиланням на Eating Well, яке назвало переваги такого продукту. 

Може сприяти здоров'ю серця

Гарбузове насіння є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які відомі тим, що підвищують рівень холестерину HDL, що часто називають "хорошим", адже він виводить холестерин з крові й транспортує його до печінки, допомагаючи зменшити ризик серцевих захворювань.

Допомагає підтримувати здоровий рівень цукру в крові

Гарбузове насіння багате на білок та клітковину, що допомагає запобігти різким стрибкам рівня цукру в крові. Завдяки цьому воно є чудовим варіантом перекусу для людей, які страждають на діабет, або тих, хто хоче уникнути енергетичного спаду. 

Може сприяти кращому сну

Насіння гарбуза є гарним джерелом магнію - мінералу, який допомагає розслабити мʼязи та покращує якість сну. Крім того, воно містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає виробляти серотонін та мелатонін, що сприяють спокійному сну. 

"Вони є чудовою закускою перед сном", - додала дієтолог Маггі Міхалчик.

Може сприяти здоров'ю гормональної системи

"Гарбузове насіння чудово підходить жінкам, оскільки є хорошим джерелом цинку, який сприяє здоров'ю гормональної системи, допомагаючи регулювати прогестерон. Воно також містить фітоестрогени, які можуть допомогти регулювати активність естрогену", - підкреслила вона.

Чи можна всім їсти гарбузове насіння? 

Зазвичай гарбузове насіння більшість людей переносить добре та легко вводить у збалансований раціон. 

"Однак якщо у вас алергія на насіння або певні проблеми з травленням, наприклад дивертикуліт, перед вживанням насіння варто проконсультуватися з лікарем", - зауважила Лорен Манакер, магістр наук, зареєстрований дієтолог, ліцензований клінічний експерт з харчування. 

Водночас Міхалчик додала: 

"Люди з проблемами травлення, які повинні дотримуватися дієти з низьким вмістом клітковини, повинні уникати гарбузового насіння або вживати його в помірних кількостях, щоб запобігти подальшим проблемам".

Манакер також попередила:

"Крім того, якщо ви купуєте фасоване насіння, звертайте увагу на додавання солі або ароматизаторів, які можуть містити додатковий натрій або небажані інгредієнти".

Більше новин читайте на наших інтернет-ресурсах:
Телеграм-канал  - Facebook  - Instagram.

реклама

Південна правда МБТІ 808 Дністровська окрема бригада підтримки